Plan Daycare


De Daycare is bedoeld voor tweevoudig gehandicapten kinderen die niet naar een gewone school kunnen. Team TWM neemt de taak over van Stichting Gambia Child en zal zorg dragen voor 6 kinderen, drie dagen per week.

Na twee jaar samen op onze locatie, onder de vleugels van een stichting , zijn deze kinderen een familie die elkaar helpen en steunen. Als een van de kinderen een prestatie geleverd heeft dan zijn alle kinderen blij. Ze doen ook graag dingen samen zoals bellenblazen naar het strand of balspelletjes. Wij proberen de dag ook zo in te delen dat er ruimte is voor plezier individueel of samen en skills motiveren en behalen. Daarnaast zal er ook fysiotherapie en andere hulp bijkomen zoals hopelijk in de toekomst logopedie.

Deze stichting heeft na twee jaar besloten niet verder te gaan met onze samenwerking en het huren van onze locatie om elders nieuwe projecten op te starten. De opgegeven reden van deze stichting is dat de Daycare te duur is en in strijd met hun visie. Voor de Daycare kinderen wilde zij een andere oplossing. Wij van Team T WM en onze vrijwilligers weten dat er in Gambia geen andere oplossing is voor deze kinderen. Samen zijn we het er mee eens dat deze groep na twee jaar niet uit elkaar gehaald mag worden. De stichting heeft uiteindelijk de kinderen aan ons overgedragen zonder middelen, enige financiële steun en/of compensatie.

Hopelijk kunnen wij op uw steun rekenen zodat de Daycare blijft bestaan.

Esther Meijer van Team daycare project TWM

Of wordt Donateur, dit kan al vanaf 5 euro per maand. Kijk voor meer info onderaan deze pagina.

 
 
 
 

Daycare kinderen


Sally:
Syndroom van down stevige dame die graag klusjes doet en meewerkt. Zij komt van kotukala school waar ze niets deed en weinig aandacht voor haar was. Haar skills werden hier niet gestimuleerd. Op de daycare doen wij dat juist wel. Verstandelijke leeftijd ong. 6jaar

Einddoel: Zelf redzaamheid door klusjes zelfstandig op te pakken zodat ze op een compound gewaardeerd wordt. Haar in beweging houden in verband met haar overgewicht.

Gaz: Spastisch en kan alleen nog met haar ene voet werken. Komt van second home maar daar kreeg ze niet de aandacht die ze nodig heeft. Verstandelijk kun je goed met haar praten. Op de compound kijkt alleen haar moeder s,avonds naar haar om omdat moeder moet werken. Gaz moet gevoerd worden dus dat betekend dat ze vaak alleen s, avonds eten krijgt.

Einddoel: Voor Gaz is er geen einddoel en normale school is niet mogelijk. Wij willen haar zolang mogelijk een plezierige tijd geven en haar Skills motiveren zoals schilderen met haar voet. Gaz is de oudste in de groep en speelt een belangrijke rol voor ons. Zij helpt ons om met de kinderen te communiceren in hun eigen taal.

Mohamed: Verstandelijke leeftijd ong. 3 tot 4jr heeft nog een zusje die ook verstandelijk en geestelijk gehandicapt is. Zij komt verstandelijk niet verder dan nog geen 1 jr en is erg afhankelijk van haar moeder. Mohamed is bij ons om puur de ouders te ontlasten. Hij kan niet lopen maar er zijn goede spieren aanwezig die nooit gestimuleerd zijn. De bedoeling was om fysio in te zetten. Helaas is dat niet doorgezet door de stichting. Een normale school is voor hem niet mogelijk.

Einddoel: Fysio inzetten zodat Mohamed mobieler wordt. Hij oefent nu al met een rollator en heeft daar veel lol in. Er zijn al gesprekken met fysiotherapeut die dit willen oppakken. Activiteiten aanbieden die hij leuk vind zoals met een bal overgooien enz.

Assan: Een vrolijke jongen waar verstandelijk goed mee te praten valt. Assan komt van Harthouse waar ze een norm hanteerde tot 14 jaar. Daarom is Assan bij ons terecht gekomen. Geof van harthouse is regelmatig langsgekomen om advies te geven maar helaas is Geof kortgeleden overleden. Assan zit in een rolstoel en wil graag oefenen met de rollator. Ook voor hem zou fysio ingezet worden maar was helaas ook niet doorgezet.

Einddoel: Fysio inzetten om Mohamed mobieler te maken en zijn skills motiveren en meer ontwikkelen. Door de fysiotherapeut is een driewieler fiets aanbevolen om te oefenen met hem.

Ebrima: Een vrolijke jongen en heel sociaal doet graag mee. Ebrima is maatje van Abdu en die twee zijn onafscheidelijk. Hij is de grootte stimulator voor Abdu. Zij zijn van ong. dezelfde leeftijd. Ebrima heeft het ogenschijnlijk goed op de compound en ze noemen hem de president omdat hij alles voor mekaar krijgt. Hij is ook erg grappig.

Einddoel: Weerbaarheid, zelfredzaamheid en zijn skills verder uitbreiden. Concentratie verhogen.

Abdu: Was een verlegen jongetje die in het begin huilde omdat hij weer naar huis wilde. Hij praatte niet veel. Abdu was toch snel gewent en voelt zich thuis op de daycare. Hij probeert nu mee te doen maar heeft nog steeds moeite met praten. Toch weet hij zich ondanks dat toch duidelijk te maken. Samen met zijn vriend Ebrima voelt hij zich sterk en zijn het twee deugnieten bij elkaar.

Einddoel: Weerbaarheid, zelfredzaamheid en zijn skills verder uitbreiden. Concentratie verhogen.

 
 
 
 

Donateurs en Sponsors gezocht

Benodigdheden:

 • Grote gladde tafel die makkelijk schoon te maken is.
 • Plastiek stoelen er gebeuren weleens ongelukjes. Hier zijn er nog minimaal 2 van nodig.
 • Grote driewieler loopfiets voor Mohamed en Assan om te oefenen.
 • Kosten en onderhoud vervoer groot genoeg voor 5 kinderen in het totaal zijn er 6 kinderen. Abdou wordt gebracht door zijn broer, zijn benzinekosten worden al betaald door een sponsor.
 • kosten en onderhoud materialen zoals rolstoelen enz.
 • kosten eten en drinken.

Care 4 Mobility heeft ons al een po-stoel en speciale rolstoel in bruikleen gegeven.

Dit is een greep van wat nu belangrijk is. Spelletjes, schriften, potloden, speelgoed, enz., is nu voorradig, maar zal af en toe vervangen moeten worden.

Wat nog gerealiseerd moet worden

 • Afdak en schilderwerk daar waar de Daycare zich buiten bevind
 • Herstel werkzaamheden daar waar de Daycare en stichting zich binnen bevond
 • Buitentoilet met po-stoel
 • Inzet fysiotherapie
 • Inzet logopedie

Hopelijk kunnen wij op uw steun rekenen zodat de Daycare blijft bestaan.

Team daycare project TWM

voor vragen +2207668250 WhatsApp of info@threewildmonkeys.net

Bertil Harding Highway Kotu

Tin:18110004689

BIC/Swift code RABONL2U

of RABONL2UXXX

NL61RABO 0303121726

T.n.v. E.Meijer TWM