Plan Daycare

Goed nieuws van Project TWM Gambia!

We zijn blij te kunnen melden dat Project TWM Gambia de meeste van hun doelen heeft bereikt! Dankzij de steun van donateurs hebben ze een veilige en stimulerende leeromgeving kunnen creëren voor gehandicapte kinderen in Gambia.

Sponsors gezocht!

Er is echter nog plaats voor twee kinderen in het project. Sommige kinderen wonen te ver weg of liggen niet op de route van onze chauffeur die de kinderen van en naar de opvang brengt. Om deze kinderen ook de kans te geven, zijn we op zoek naar sponsors. Met uw steun kunnen we de kosten van vervoer, maaltijden en andere benodigdheden dekken.

Maak het verschil!

Wilt u meer weten over Project TWM Gambia en hoe u een kind kunt sponsoren? Neem dan gerust contact met ons op. Elke donatie, hoe klein ook, maakt een groot verschil in het leven van deze kinderen.

Bedankt voor uw steun!


 


De Daycare is bedoeld voor tweevoudig gehandicapten kinderen die niet naar een gewone school kunnen. Team TWM neemt de taak over van Stichting Gambia Child en zal zorg dragen voor 6 kinderen, drie dagen per week.Na twee jaar samen op onze locatie, onder de vleugels van een stichting , zijn deze kinderen een familie die elkaar helpen en steunen. Als een van de kinderen een prestatie geleverd heeft dan zijn alle kinderen blij. Ze doen ook graag dingen samen zoals bellenblazen naar het strand of balspelletjes. Wij proberen de dag ook zo in te delen dat er ruimte is voor plezier individueel of samen en skills motiveren en behalen. Daarnaast zal er ook fysiotherapie en andere hulp bijkomen zoals hopelijk in de toekomst logopedie.Deze stichting heeft na twee jaar besloten niet verder te gaan met onze samenwerking en het huren van onze locatie om elders nieuwe projecten op te starten. De opgegeven reden van deze stichting is dat de Daycare te duur is en in strijd met hun visie. Voor de Daycare kinderen wilde zij een andere oplossing. Wij van Team TWM en onze vrijwilligers weten dat er in Gambia geen andere oplossing is voor deze kinderen. Samen zijn we het er mee eens dat deze groep na twee jaar niet uit elkaar gehaald mag worden. De stichting heeft uiteindelijk de kinderen aan ons overgedragen zonder middelen, enige financiële steun en/of compensatie.Hopelijk kunnen wij op uw steun rekenen zodat de Daycare blijft bestaan.


Wordt Donateur, dit kan al vanaf 5 euro per maand. Kijk voor meer info onderaan deze pagina.

 
 
 
 

Daycare kinderen


Sally:
Syndroom van down stevige dame die graag klusjes doet en meewerkt. Zij komt van kotukala school waar ze niets deed en weinig aandacht voor haar was. Haar skills werden hier niet gestimuleerd. Op de daycare doen wij dat juist wel. Verstandelijke leeftijd ong. 6jaar

Sally doet het erg goed en is heel sociaal. zij helpt graag de andere kinderen en heeft haar eigen vaste klusjes.

Einddoel: Zelf redzaamheid door klusjes zelfstandig op te pakken zodat ze op een compound gewaardeerd wordt. Haar in beweging houden in verband met haar overgewicht.Gaz: Spastisch en kan alleen nog met haar ene voet werken. Komt van second home maar daar kreeg ze niet de aandacht die ze nodig heeft. Verstandelijk kun je goed met haar praten. Op de compound kijkt alleen haar moeder s,avonds naar haar om omdat moeder moet werken. Gaz moet gevoerd worden dus dat betekend dat ze vaak alleen s, avonds eten krijgt.

Gaz zit nu thuis en wij missen haar enorm. Doordat zij erg ver weg woont en niet op de route ,is het voor ons en de kinderen een grote last om haar op te halen en thuis te brengen. Het mooiste zou zijn als ze een eigen chauffeur heeft. Gaz heeft geen eigen sponsor meer , dus wij zijn op zoek voor haar zodat zij weer terug kan komen en hopelijk lukt dat.

Einddoel: Voor Gaz is er geen einddoel en normale school is niet mogelijk. Wij willen haar zolang mogelijk een plezierige tijd geven en haar Skills motiveren zoals schilderen met haar voet. Gaz is de oudste in de groep en speelt een belangrijke rol voor ons. Zij helpt ons om met de kinderen te communiceren in hun eigen taal.Mohamed: Verstandelijke leeftijd ong. 3 tot 4jr heeft nog een zusje die ook verstandelijk en geestelijk gehandicapt is. Zij komt verstandelijk niet verder dan nog geen 1 jr en is erg afhankelijk van haar moeder. Mohamed is bij ons om puur de ouders te ontlasten. Hij kan niet lopen maar er zijn goede spieren aanwezig die nooit gestimuleerd zijn. De bedoeling was om fysio in te zetten. Helaas is dat niet doorgezet door de stichting. Een normale school is voor hem niet mogelijk.

Einddoel: Fysio inzetten zodat Mohamed mobieler wordt. Hij oefent nu al met een rollator en heeft daar veel lol in. Er zijn al gesprekken met fysiotherapeut die dit willen oppakken. Activiteiten aanbieden die hij leuk vind zoals met een bal overgooien enz.


Assan: Een vrolijke jongen waar verstandelijk goed mee te praten valt. Assan komt van Harthouse waar ze een norm hanteerde tot 14 jaar. Daarom is Assan bij ons terecht gekomen. Geof van harthouse is regelmatig langsgekomen om advies te geven maar helaas is Geof overleden. Assan zit in een rolstoel en wil graag oefenen met de rollator. Ook voor hem zou fysio ingezet worden maar was helaas ook niet doorgezet.

Einddoel: Fysio inzetten om Mohamed mobieler te maken en zijn skills motiveren en meer ontwikkelen. Door de fysiotherapeut is een driewieler fiets aanbevolen om te oefenen met hem.Ebrima: Een vrolijke jongen en heel sociaal doet graag mee. Ebrima is maatje van Abdu en die twee zijn onafscheidelijk. Hij is de grootte stimulator voor Abdu. Zij zijn van ong. dezelfde leeftijd. Ebrima heeft het ogenschijnlijk goed op de compound en ze noemen hem de president omdat hij alles voor mekaar krijgt. Hij is ook erg grappig.

De familie van Ebrima wil een normale school proberen voor Ebrima. Zijn weerbaarheid en zelfredzaamheid is enorm gegroeid zodat wij dat 3 maanden gaan proberen. Mocht hij het niet redden en gaat alles wat hier is opgebouwd achteruit, dan is hij weer van harte welkom. Mocht hij het wel redden dan mogen we trots zijn op wat wij hebben bereikt.

Einddoel: Weerbaarheid, zelfredzaamheid en zijn skills verder uitbreiden. Concentratie verhogen.Abdu: Was een verlegen jongetje die in het begin huilde omdat hij weer naar huis wilde. Hij praatte niet veel. Abdu was toch snel gewent en voelt zich thuis op de daycare. Hij probeert nu mee te doen maar heeft nog steeds moeite met praten. Toch weet hij zich ondanks dat toch duidelijk te maken. Samen met zijn vriend Ebrima voelt hij zich sterk en zijn het twee deugnieten bij elkaar.

Abdu gaat met grote sprongen vooruit. Zijn weerbaarheid en zelfredzaamheid is enorm gegroeid, ook spreekt hij zeker voor 50 procent meer als in het begin.

Einddoel: Weerbaarheid, zelfredzaamheid en zijn skills verder uitbreiden. Concentratie verhogen.


 
 
 
 

Wat doen wij

Wat er nog nodig is

Benodigdheden:

 • Grote driewieler loopfiets voor Mohamed en Assan om te oefenen.
 • Kosten en onderhoud vervoer. Abdou wordt gebracht door zijn familie, zijn benzinekosten worden al betaald door een sponsor.
 • Sponsor voor Gaz die een eigen chauffeur nodig heeft om haar 3 dagen in de week wil halen en brengen.
 • Kosten en onderhoud materialen zoals rolstoelen enz.
 • Kosten eten en drinken.
 • Spelletjes, schriften, potloden, speelgoed, enz. zal af en toe vervangen moeten worden.

Nog een plaat en het dak zit erop.


Wat is er al gerealiseerd

 • Afdak en schilderwerk daar waar de Daycare zich buiten bevind.
 • Herstel werkzaamheden daar waar de Daycare en stichting zich binnen bevond.
 • Buitentoilet met po-stoel.
 • Vloer egaliseren.
 • Tegel en schilderwerk van de daycare en toiletgebouw.

Donateurs en Sponsors gezocht

Hopelijk kunnen wij op uw steun rekenen zodat de Daycare blijft bestaan.

Voor vragen +2207668250 WhatsApp of info@threewildmonkeys.net

Bertil Harding Highway Kotu

Tin:18110004689

BIC/Swift code RABONL2U

of RABONL2UXXX

NL61RABO 0303121726

T.n.v. E.Meijer TWM

 


Doordat er hard gewerkt wordt aan de Daycare zijn de kinderen uitgenodgd door 'Gert en Wilma' om in het restaurant te lunchen.

Op de fotos is te zien dat er nog een hoop werk te doen is. Hopelijk kunnen wij dat met hulp van donaties en sponsors snel realiseren.

Voor het vele werk wat er tot nu toe is gedaan bedankt alle lieve mensen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Meer mooie fotos gaan volgen.


 
 
 

De winkel

Augustus 2022

Doordat er geen dozen meer aangeleverd werd via de stichting, waren wij gedwongen om de winkel te stoppen. Doordat wij zelfstandig doorgestart zijn met de daycare liepen wij deze inkomsten mis. Deze inkomsten waren voor de kinderen. Dankzij Kees en Henny kunnen we weer starten en markten organiseren. Zij sturen dozen met kinderkleding op die over zijn van kleding beurzen in Nederland.

Namens het project TWM willen wij iedereen bedanken voor de sponsoring en donaties. Namens Kees en Henny wil ik iedereen bedanken voor het sponsoren voor het verschepen van de dozen. En natuurlijk Kees en Henny bedankt voor jullie grote inzet.


Augustus 2022. 27 dozen zijn aangekomen, alle kleding en schoenen zijn verkocht voor gambiaanse prijsjes en daarmee hebben wij heel veel gezinnen in Gambia blij gemaakt, de opbrengst komt ten goede van het TWM project.

mei 2023 !Goed nieuws!

kledingbeurs de glimworm heeft voor het project weer 35 dozen kinderkleding. Ook sponsoren zij de kosten van de verscheping voor 25 dozen. Wilt u ook een doos sponsoren? stuur een email of whatsapp +2207668250 de kosten zijn 8,50 euro voor een doos.


September 2023

We gaan eindelijk beginnen met de winkel. Er is bewust gekozen om te wachten totdat het dakterras klaar is. Het staat nu lekker uit de zon en droog. We houden jullie op de hoogte.


3 septLorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sociis, lectus molestie mus nibh ligula interdum.